رییس اداره مددکاری وزارت بهداشت: موضوع اجتماعی شدن سلامت باید مورد توجه قرار گیرد

رییس اداره مددکاری وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی با تاکید بر اینکه موضوع اجتماعی شدن سلامت باید مورد توجه قرار گیرد اظهار کرد: استفاده همه جانبه از ظرفیت های مردمی می تواند نقش موثری در افزایش سلامت داشته باشد همان گونه که در دو سال کرونا از این ظرفیت به شکل مناسبی استفاده شد.

دکتر محمد جوادی در حاشیه نشست مسئولین مددکاری مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از مراکز برتر در حوزه مددکاری محسوب می شود و در سه سال متوالی رتبه برتر کشور را کسب نموده است خاطر نشان کرد: باید نگاه جامعی در نظام سلامت  به خصوص در ابعاد اجتماعی  شدن سلامت داشته باشیم.

وی، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیشتاز در مدل سازی و مدیریت شاخص از جمله مددکاری است تصریح کرد: در رابطه با اتباع نیاز داریم تا با برنامه ریزی هایی که انجام دادیم به یک مدل سازی معین برسیم تا بتوانیم مدیریت بهتری در حوزه درمان و مددکاری در این زمینه داشته باشیم.

رییس اداره مددکاری وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی با اشاره به طرح سلامت یاران غیربالینی اظهار کرد:  این طرح در 5 بیمارستان تهران برای ارائه خدمت به گروه های آسیب پذیر به صورت پایلوت آغاز شده است و به زودی برای ارتقا کیفیت خدمات مددکاری در دانشگاه های دیگر نیز اجرایی خواهد شد تا بتوانیم حتی الامکان از آسیب های اجتماعی در مراکز درمانی بکاهیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: یکی از وظایف ذاتی معاونت درمان حمایت همه جانبه از گیرندگان خدمت است که مددکاران سهم بسزایی در احقاق این مهم در مراکز درمانی ایفا می کنند.

دکتر شاپور بدیعی خاطر نشان کرد: وظیفه مددکاری در بیمارستان ها به دو بخش کارکرد اجتماعی_اقتصادی و  اجتماعی_معنوی تقسیم میشود که متاسفانه برخی مواقع بعد اجتماعی معنوی آن مغفول می ماند که با برنامه ریزی های صورت گرفته سعی در ارتقا این بعد در ارائه خدمات می باشیم.

وی با بیان اینکه از سال 97 برنامه ریزی ثبت خدمات مددکاری در HIS در دستور کار قرار گرفت اظهار کرد: خوشبختانه بیش از 80 درصد خدمات مددکاری ثبت این سامانه می شود.که میتوان با کمک آن مدیریت  بهتری بر داده های مورد نظر داشت.

معاون درمان دانشگاه  علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سیاست دانشگاه مبنی بر کاهش عواقب و آسیب های اجتماعی در مراکز درمانی است تصریح کرد: تریاژ مددکاری در بیمارستان های قائم]عج) ، امام رضا(ع)، طالقانی و ابن سینا انجام می شود که مراجعین از همان ابتدا به لحاظ اسیب های اجتماعی بررسی می شوند که با تاکید رییس دانشگاه قصد داریم در مراکز دیگر درمانی این مدل  تریاژ را گسترش دهیم.

دکتر بدیعی با اشاره به نقش بی بدیل مددکاران پس از ترخیص بیان کرد: مددکاران پس از ترخیص نیز پیگیر مسائل بیمار هستند و برخی از مسائل مالی و حقوقی پیگیری می شود و بیمارانی که نیاز به توانبخشی و تجهیزات پزشکی دارند برایشان فراهم میشود.

شاپور بدیعی با بیان اینکه 101 مددکار اجتماعی در مراکز درمانی فعال هستند گفت: در سال 1400 ، 16760 مورد مداخله روانی_اجتماعی برای کرونا صورت گرفته و 6057 مداخله اقتصادی، 9896 مداخله آموزشی، 1661 مورد ارجاع به روانشناس، 2026 مورد جلب مشارکت خیرین و 119 مورد ارجاع به نقاهتگاه صورت گرفته است.

000119.jpg - 62.22 kB

000120.jpg - 67.53 kB