تداوم، ارتقاء و نهادینه‌سازی طرح تحول سلامت اولویت نخست وزارت بهداشت

تاریخ ایجاد در 17 آبان 1396
بازدید: 173

قائم مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تداوم، ارتقاء و نهادینه‌سازی طرح تحول سلامت را اولویت نخست این وزارت خانه در چهار سال آینده عنوان کرد.

به گزارش وب دا، دکتر ایرج حریرچی در مراسم تکریم و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد که با حضور جمعی از مسئولان وزارت بهداشت، استاندار خراسان رضوی، مدیران استانی، معاونین و مدیران دانشگاه، اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان در تالار ابن سینا برگزار شد،ضمن قدردانی از تلاش های دکتر مهرابی بهار در دوران تصدی اظهار داشت: در چهار سال اخیر تلاش های گسترده ای در این دانشگاه و در حوزه های مختلف آموزشی، بهداشتی، درمانی، فرهنگی و پژوهشی شده است که نشان دهنده مدیریت منسجم و اخلاق مدار و همکاری موثر تمام مسئولان و کارکنان این مجموعه است.

وی ایجاد و گسترش یک هزار و ۲۰۰ تخت بیمارستانی، بهسازی و بازسازی بخش های بیمارستانی، گسترش خدمات بهداشتی در مناطق حاشیه شهر و زیر پوشش قرار دادن یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت این مناطق، توسعه مراکز و پایگاه های خدمات بهداشتی، توسعه خدمات ادغام یافته سلامت در تمامی مناطق شهری و روستایی، تولید یک هزار و ۳۵ مقاله در پایگاه بین المللی ISI و یک هزار و ۴۰۰ مقاله در اسکوپوس تنها بخشی از  اقدامات موثر و مهم این دانشگاه در چهار سال اخیر به شمار می رود.

قائم مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تصریح کرد: موفقیت های امروز دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کنار مدیریت و همکاری بسیار مطلوب نشان دهنده همکاری های بین بخشی این دانشگاه با سایر ارگان ها و سازمان هاست.

دکتر حریرچی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به طور خاص در ۴ سال اخیر اقدامات مهمی در راستای گسترش خدمات بهداشتی و درمانی در کشور صورت گرفته است اظهار داشت: کشور آمریکا با ۳۲۰ میلیون جمعیت و ۳۸ درصد از منابع کل جهان در یک دوره هشت ساله برنامه ریزی کرده بود که ۲۰  میلیون نفر از مردم این کشور را بیمه کند که در نهایت موفق به انجام آن نشدو این در حالی است که در کشور ایران در قالب اجرای طرح بیمه همگانی سلامت در یک سال بیش از ۱۰ میلیون نفر از جمعیت ایران زیر پوشش بیمه قرار گرفتند.

وی کاهش هزینه های درمانی را از دیگر دستاوردهای وزارت بهداشت در چهار سال گذشته عنوان کرد و اظهار داشت: در این مدت و در قالب اجرای برنامه تحول نظام سلامت سهم پرداخت از جیب مردم از ۵۴.۶ درصد به ۳۸.۱ درصد رسید که این امر موجب افزایش رضایت مندی مردم شد.

قائم مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سیاست های کلی نظام سلامت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و کسب عنوان کشور برتر منطقه در ۱۴۰۴ در حوزه سلامت اظهار داشت: علی رغم تمام اقداماتی که بر ای دستیابی به این هدف صورت گرفته است هنوز فاصله زیادی تا دستیابی به آن داریم.

دکتر حریرچی افزود: کشور ایران در میان ۲۲ کشور منطقه در حوزه شاخص های بهداشتی و درمانی رتبه های ۱۲ تا ۱۸ را دارد و این امر نشان دهنده راه  نیاز به تلاش بیشتر برای دستیابی به اهداف سیاست های کلی نظام سلامت است.

قائم‌مقام وزیر بهداشت در ادامه به تشریح شش اولویت این وزارتخانه در دولت دوازدهم پرداخت و اظهار داشت: اولویت نخست تداوم، ارتقاء و نهادینه‌سازی طرح تحول سلامت است؛ طرحی که موجب رضایت ۸۰ درصدی مردم شد.

دکتر حریرچی استقرار نظام ارجاع و برنامه پزشک خانواده را دیگر اولویت این وزارتخانه در چهار سال پیش رو خواند و گفت: این برنامه در روستاها با محوریت بهورز و پزشک خانواده و در شهرها با محوریت مراقب سلامت و پزشک خانواده پیش خواهد رفت.

وی افزود: برنامه تحول و نوآوری در آموزش و پژوهش پزشکی، تامین منابع مالی پایدار برای نظام سلامت،اصلاح ساختار نظام سلامت را از دیگر اولویت های این وزارتخانه برشمرد.

قائم‌مقام وزیر بهداشت، رصد مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت مانند اعتیاد، طلاق، بیکاری، آلودگی‌های زیست محیطی و... را اولویت ششم این وزارتخانه در دوره جدید ذکر و گفت: این اقدامات با همکاری‌های بین بخشی و همکاری و تلاش روسای دانشگاه ها و مسئولان و مدیران به ثمر خواهد نشست.

دکتر حریرچی در پایان سخنانش ضمن قدردانی از تلاش های موثر دکتر مهرابی بهار، برای دکتر دارابی که به عنوان نیروی جهادی، علمی ، اخلاق مدار و با سابقه مدیریتی درخشان از وی یاد کرد آرزوی موفقیت نمود و تاکید کرد: به طور حتم دستیابی به اهداف تعیین شده در اسناد بالادستی کشور و وزارت بهداشت تنها در سایه همکاری درون و برون بخشی میسر خواهد شد.